Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο Παλληνιακός κέρασε… κρύο πιάτο τον Κεραυνό!

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο λέει ο λαός μας και σίγουρα σήμερα το απόγευμα, ο Κεραυνός Κερατέας το γεύτηκε… παγωμένο στην Παλλήνη, από την παρέα του Σωκράτη Κιούρκου. Γιατί μπορεί κάποιοι να πιστεύουν, πως δεν είναι το ίδιο πράγμα ένας αποκλεισμός σε ημιτελικό (πέρσι), με έναν αποκλεισμό στην Γ’ Φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ (σήμερα), παρ” όλα αυτά, η ήττα του Κεραυνού πριν λίγη ώρα από τον Παλληνιακό «πόνεσε» καθώς έβαλε στο… ψυγείο τα φετινά όνειρα των περσινών κυπελλούχων για μια νέα θετική πορεία στην διοργάνωση.

Στην οποίαν, ο Βασιλός και η συντροφιά του θα συνεχίσουν, σε ένα ταξίδι που μόλις άρχισε. Ο 19χρονος στράικερ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην παράταση (96′) το οποίο κέρδισε ο Μπερέτης, έδωσε την νίκη-πρόκριση στην ομάδα του (1-0 στην νοκ-άουτ αναμέτρηση, 0-0 η κανονική διάρκεια) και δικαίως στην Παλλήνη πανηγύρισαν έξαλλα αυτή την επιτυχία. Βλέπετε, οι παίκτες του Κιούρκου έδωσαν το 100% τους σε αυτό το ματς και άξιζαν την πρόκριση. Εκείνοι είχαν τις κλασσικές ευκαιρίες και αν τελικά η αναμέτρηση οδηγούνταν στα πέναλτι, τυχερός θα έπρεπε να ένιωθε ο Κεραυνός.

Το ματς

Το παιχνίδι από το ξεκίνημα φάνηκε ότι θα πήγαινε στην δύναμη. Οι μάχες στο κέντρο ήταν πολύ δυνατές, με τους Κούνα και Πανακούλια να μην διστάζουν να βάζουν τα πόδια τους στην φωτιά. Καλός ήταν και ο Δημητρακάκης που μπήκε στο τέλος της κανονικής διάρκειας.

Ο Χριστοφιλέας στο 17′ πάντως χρειάστηκε να δείξει τα καλά του αντανακλαστικά και να εξουδετερώσει επικίνδυνη στιγμή των αντιπάλων, με τον Παλληνιακό να απειλεί στο 24′ με κεφαλιά του Βασιλού έπειτα από σέντρα του Κοβάνη.

Στο 32′ καλή εκτέλεση φάουλ του Πανακούλια έφυγε λίγο άουτ. Ο μέσος του Παλληνιακού στην πρώτη του συμμετοχή έδειξε πως δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος, αλλά από την άλλη ήταν ξεκάθαρο πως φέτος θα κάνει την διαφορά. Ιδιαίτερα στα στημένα χτυπήματα ήταν εξαιρετικός.

Στο ίδιο τέμπο και το δεύτερο μέρος, με τον Παλληνιακό να απειλεί με τα στημένα του Πανακούλια και κυρίως τις κεφαλιές του Βασιλού. Ο Κεραυνός πάντως λαχτάρησε τους Παλληνιώτες στο 70′ όταν μια σέντρα σουτ του Ανδρεάδη προσγειώθηκε στο οριζόντιο δοκάρι του Χριστοφιλέα!

Γκολ στην παράταση

Στην παράταση οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 96′ έπειτα από πίεση ψηλά, ο Μπερέτης κέρδισε την μπάλα και ανατράπηκε μέσα από την περιοχή, με τον ρέφερι να καταλογίζει πέναλτι. Ο Βασιλός το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία (και τον αντίπαλο τερματοφύλακα στην αριστερή) για το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Στο 115′ ο Βασιλός βγήκε τετ-α-τετ, αλλά έχασε το κοντρόλ την τελευταία στιγμή ενώ στο 118′ βρέθηκε ξανά απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε ένας εναντίον ενός αλλά δεν κατάφερε να τον κερδίσει. Πάρα πολύ καλή ευκαιρία, με τον πορτιέρο να διώχνει με τα άκρα των δαχτύλων του. Η φάση αυτή δημιουργήθηκε με μπαλιά από την άμυνα και τον Βασιλό να φεύγει μόνος του από την γραμμή του κέντρου. Ο Κεραυνός είχε ανοιχτεί για την ισοφάριση, τα έπαιζε όλα για όλα, αλλά τελικά κινδύνευσε να δεχτεί και δεύτερο τέρμα.

Πως έπαιξε

Ο Σωκράτης Κιούρκος εμπιστεύτηκε για μια ακόμη φορά το 4-3-3 τοποθετώντας κάτω από τα δοκάρια τον Χριστοφιλέας και στην άμυνα μπροστά του, τους Μπούρα (δεξιά), Μπλιάμπλια, Αλβανό, αριστερά Τσανακτσής (αριστερά). Αμυντικά χαφ ήταν οι Κούνας και Πανακούλιας, με δεκάρι μπροστά τους τον Σιάσιο. Στην επίθεση βρέθηκαν οι Κοβάνης (αριστερά), Μπερέτης (δεξιά) και Βασιλός (κορυφή). Όλοι οι παίκτες του Παλληνιακού ήταν πολύ καλοί σήμερα.

Σημειώνουμε, πως με την λήξη της αναμέτρηση ο διαιτητής Δραγάτης έδειξε κόκκινη κάρτα στον αναπληρωματικό του Κεραυνού Παπαθεοδώρου (δεν έπαιξε) για διαμαρτυρία.

Τελικό αποτέλεσμα λοιπόν 1-0 και δίκαιη πρόκριση για τον Παλληνιακό, που συνδυάστηκε με μια άτυπη ρεβάνς απέναντι στον Κεραυνό.

ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Χριστοφιλέας, Μπούρας, Τσανακτσής (96′ Καβαδίας), Μπλιάμπλιας, Αλβανός, Κούνας (74′ Δημητρακάκης), Πανακούλιας, Κοβάνης (63′ Γεωργιάδης), Μπερέτης, Σιάσιος, Βασιλός.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Παππάς, Ελευθερίου (46′ Βουσούλας), Λιούμης, Μεγαγιάννης, Παπασωτηρίου, Πρίφτης (100′ Σταμάτης), Κοντογιάννης, Ανδρεάδης, Εφραίμίδης (63′ Μπάτρης), Μαστροκώστας, Κυριασίδης.

http://palliniakosclub.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1700.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου